Kooijman in Wonen Woerden heeft een compleet assortiment in wanden. U bent van harte welkom in onze showroom aan de Leidekkersweg, naast de Gamma. Hieronder vindt u een overzicht.

Kalk- en krijtverven

kalkverf geeft een niet-egaal en natuurlijk resultaat.
krijtverf zorgt voor een egale en matte afwerking (kan ondermeer op hout worden toegepast, bijvoorbeeld op meubels)

Kalkverf

De kalkverf heeft een uitstraling van de klassieke oudheid, mat en mooi met kleur effect. Kalkverf kan je op vele manieren aanbrengen. Wij hebben hier veel ervaring in. Elke manier geeft een ander effect op de muur en uiteindelijk op uw woning. Het geeft een zeer uniek streperig effect en daardoor kan kalkverf een bijzonder fraai resultaat geven. Het heeft een grof Mediterraans effect.

Kalkverf is een mineraal product (kalk en water). Kalkverf wordt met natuurlijke pigmenten gekleurd. De effecten kunnen versterkt of afgezwakt worden door te kiezen tussen kalkkwast, spons of doek. Met een spons of doek wordt meestal het wolkerige effect zeer makkelijk verkregen.

Krijtverf voor muren, wanden en meubels

Krijtverf dekkend op muren en meubels, krijtverf is na aanbrengen wasbaar, overschilderbaar en praktisch in gebruik. De uitstraling van krijtverf is mat en klassiek met poederige matte afwerking. Krijtverf bestaat voornamelijk uit krijt, met als gevolg dat het goed dekt.

Kalkverf en krijtverf zijn helemaal hot. Dit is echter niet een nieuw produkt, de basis is al duizenden jaren oud. Krijtverf komt voort uit kalkverf, het zijn niet dezelfde producten. In tegenstelling tot kalkverf is krijtverf niet zo gevoelig voor vlekken en kun je het vaak afnemen. Bij Mia Colore kalkverf komt het oude Italie weer tot leven.

Vooral wanneer het op de authentieke manier wordt aangebracht. De vele manieren en effecten van aanbrengen van krijtverf en kalkverf kunnen wij u laten zien onze showroom.